Spring naar inhoud

Loopgroep Zaanstreek start voorzichtig het lopen weer op

Op 6 mei heeft de regering een tijdpad aangegeven waarop de verschillende maatschappelijke gebeurtenissen weer kunnen beginnen.

Voor ons als loopgroep is de datum van 11 mei cruciaal. Dan mogen volwassenen, ook in groepsverband, weer buiten gaan sporten onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat men onderling een afstand van 1,5 meter in acht neemt. In de openbare ruimte moet rekening worden gehouden met andere weggebruikers. Het mag dus niet zo druk worden dat men niet meer een  afstand van 1,5 meter kan aanhouden. De routes die wij gaan lopen houden rekening met het bovenstaande en zullen voornamelijk over de bredere wegen gaan. Voorts zijn de eerdere maatregelen zoals handen wassen, geen handen schudden etc. nog steeds van kracht. Bij de startplaatsen is geen toilet beschikbaar. Als een loper of hun gezinsleden ziekteverschijnselen heeft, is het niet toegestaan om mee te lopen. Als tijdens de start blijkt dat een loper toch dit soort verschijnselen vertoont dan zal de loper daarop worden aangesproken en kan hij of zij niet mee lopen.

Wij kunnen op grond van het protocol in groepsverband hardlopen totdat op grond van nieuwe, eventueel  door de regering te nemen maatregelen, blijkt dat het niet meer mogelijk is. Zodra dit het geval is zullen wij alle leden direct hierover informeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *