Spring naar inhoud

Sponsoractiviteiten

1 december 2020, 22:43

ZAANSTREEK – Dinsdag nam Sylvia Dermout van het Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek, Anna’s huis een mooie cheque in ontvangst van Loopgroep Zaanstreek. Maar liefst 2.500 euro liepen zij bij elkaar voor het Anna’s huis aan de zorgboulevard bij het Zaans Medisch Centrum in Zaandam.

Le Champion, de organisator van het grootste hardloopevenement van Nederland, maakte eerder al bekend dat het Dam tot Dam Weekend dit jaar niet plaats zou vinden. Dit jaar werd niet van Dam tot Dam, maar ‘van deur tot deur’ gelopen. Met de ‘Home Edition’ kon je via een eigen route zowel de Damloop by night van 5 Engelse Mijl (8 km) als de Dam tot Damloop van 10 Engelse Mijl (16,1 km) lopen. Loopgroep Zaanstreek maakte van deze speciale Damloop een sponsorloop, om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Anna’s huis dat door de coronacrisis veel donaties misloopt.

Loopgroep Zaanstreek

Het was de eerste sponsoractie van Loopgroep Zaanstreek. Via familie en kennissen, met hulp van bedrijven en een bijdrage vanuit de club hebben zij een heel mooi bedrag voor Anna’s huis bij elkaar gebracht. De loopgroep is in 2017 met 15 leden van start gegaan en in drie jaar gegroeid naar 90 leden. Op dinsdag en donderdag start de groep bij buurtcentrum De Pelikaan en op zaterdag vanuit het Agathepark in Krommenie.

Kijk voor meer informatie op: www.loopgroepzaanstreek.nl

Leven met kanker | Zaanstreek, Anna’s huis

Anna’s huis vangt mensen met kanker en hun naasten op. Getrainde (ervarings)deskundigen geven er informatie, praktisch advies en ondersteuning. Je kunt er een kop koffie drinken, lotgenoten ontmoeten en ervaringen delen. Dagelijks vinden er activiteiten plaats zoals creatieve workshops, mindfulness, yoga, zangkoor, wandelen en hardlopen. Iedereen in Anna’s huis werkt op vrijwillige basis en dankzij donaties en sponsors kunnen zij deze zorg gratis aanbieden.

Kijk voor meer informatie op: www.levenmetkankerzaanstreek.nl